10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ DACIA

Η Renault συνεργάζεται με το Roland-Garros
May 5, 2022
Η Renault στην έκθεση ChangeNOW 2022
May 10, 2022
  • Η Dacia παρήγαγε το 10.000.000στο αυτοκίνητο της ιστορίας της
  • Η Dacia είναι μια μάρκα που συνεχώς εξελίσσεται.

Την Τετάρτη 20 Απριλίου 2022, στο εργοστάσιο του Mioveni στη Ρουμανία, ένα Duster Extreme L.E. σε χρώμα Urban Grey, έβγαλε μια αναμνηστική και άκρως συμβολική φωτογραφία ακριβώς μπροστά στη γραμμή συναρμολόγησης. Πρόκειται για το 10.000.000στο όχημα της Dacia που παράγεται από τη γέννηση της μάρκας.

10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ DACIA
Σωρευτικός αριθμός παραχθέντων οχημάτων Dacia, σε εκατομμύρια μονάδες:

Πιο αναλυτικά,

  • 2,6 εκατομμύρια Dacia Sandero & Sandero Stepway, το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις λιανικήςστην Ευρώπη, από το 2017
  • 2,3 εκατομμύρια Dacia 1300 (με τις διάφορες παραλλαγές του)
  • 2,1 εκατομμύρια Dacia Duster, το SUV με τις περισσότερες πωλήσεις λιανικής στην Ευρώπη, από το 2018
  • 1,95 εκατομμύρια Dacia Logan και Logan MCV

 

«Είμαστε πολύ περήφανοι που περάσαμε το συμβολικό ορόσημο των 10 εκατομμυρίων παραχθέντων αυτοκινήτων. Αυτό το αποτέλεσμα ανταμείβει ένα ρεαλιστικό όραμα γύρω από το αυτοκίνητο, του οποίου η κατασκευή εστιάζει μόνο σε ό,τι είναι πραγματικά απαραίτητο για τον πελάτη. Χτίζοντας σε αυτή την εμπειρία, η Dacia θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και να προσφέρει ελκυστικά οχήματα που είναι προσαρμοσμένα στον τρόπο ζωής των πελατών μας».

Denis Le Vot, Διευθύνων Σύμβουλος της Dacia & LADA

 

10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ DACIA

DACIA, ΜΙΑ ΜΑΡΚΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ

Η Dacia άρχισε να κατασκευάζει το πρώτο της όχημα, το Dacia 1100, τον Αύγουστο του 1968. Την επόμενη χρονιά, το εμβληματικό μοντέλο Dacia 1300 «γέννησε» μια ολόκληρη οικογένεια εκδόσεων (sedan, stationwagon, σπορ κουπέ, LCV). Παρέμεινε στην παραγωγή για 35 χρόνια και άφησε το στίγμα του στο ρουμανικό αυτοκινητιστικό τοπίο.

Η εξαγορά της μάρκας από το Renault Group το 1999 άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Dacia.

Το 2004, με την κυκλοφορία του Logan, η Dacia έγινε μια διεθνής αυτοκινητοβιομηχανία και ο ρυθμός των πωλήσεων επιταχύνθηκε. Το 2005, η Dacia άνοιξε μια γραμμή παραγωγής εκτός Ρουμανίας, στο εργοστάσιο της Somaca στην Καζαμπλάνκα του Μαρόκου.

Η επέκταση της προϊοντικής γκάμας (Sandero, Duster κ.λπ.) και η άμεση επιτυχία που είχαν, κατέστησε απαραίτητη την επέκταση της παραγωγικής ικανότητας:

– Το 2012 έγιναν τα εγκαίνια του ολοκαίνουριου εργοστασίου στο λιμάνι της Ταγγέρης στο Μαρόκο,

– το 2016 άνοιξε η γραμμή παραγωγής στο Oran, αποκλειστικά για την αγορά της Αλγερίας,

– η παραγωγή του Spring, του πρώτου 100% ηλεκτρικού οχήματος της Dacia, ξεκίνησε το 2020 στο εργοστάσιο Shyian στην Κίνα.

Τα οχήματα Dacia πωλούνται σήμερα σε 44 χώρες, κυρίως στην Ευρώπη και τις χώρες της Μεσογείου.

Open

Στα πλαίσια της εφαρμογής του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων, σας ενημερώνουμε ότι οι διαθέσιμοι τρόποι επικοινωνίας με την εταιρεία μας, είναι προσωρινά ανενεργοί. Για να διευκολύνουμε την πρόσβασή σας στο Site και να δημιουργήσουμε μία καλύτερη διαδικτυακή εμπειρία για εσάς, ενδεχομένως αποθηκεύονται πληροφορίες στον υπολογιστή που χρησιμοποιείτε για την πλοήγηση με τη μορφή "cookies". Για να περιορίσετε ή να ελέγξετε τα στοιχεία αυτά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις σχετικές επιλογές που παρέχουν οι Internet Browsers. Μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά εδώ.

Close